Prins

Prins Pretium zwaait over Dwèrsklippelgat
Motto: Op un Flitsend Fisje!
 

Wie kent hem niet?! Prins Pretium alias Bart Verkuijlen (46). Ruim 20 jaar woont hij in Nuenen. Na een lange horecacarrière en een job als accountmanager ging het roer in 2016 om, hij maakte van zijn hobby zijn beroep: professioneel fotograaf (= pretium). Voor Bart is carnaval het ‘Feest der Feesten’! Tegenwoordig viert hij het voor de bar, vroeger stond hij achter de bar. Als eigenaar van café Neptunus in hartje Nuenen maakte hij er destijds met zijn crew één groot feest van. Tijdens carnaval heeft Bart een andere naam, namelijk de PlaatjesMaker. Dé carnavalsfotograaf van Nuenen. Met in de ene hand een pilsje en in de andere zijn camera legt hij mooie momenten vast. 
Hofdame Lux (Cindy Kuijten) leerde Bart kennen toen hij toetrad tot het bestuur van Club111 Nuenen. Hofdame Mico (Nelleke Dijkman) trof hij regelmatig in de kroeg. Hij beloofde haar als hofdame te vragen mocht hij ooit prins van de Dwèrsklippels worden. Een prins heeft een Adjudant nodig, deze vond hij in Adjudant Focus (Bram Daams), de vriend van Hofdame Mico. Bart drinkt regelmatig een pilsje met hem. 


Ook de hofhouding stelt zich graag voor:
Adjudant Focus, Hofdame Mico en Hofdame Lux

Adjudant Focus (34) woont samen met Nelleke in Nuenen. Bram is

opgegroeid in Gerwen. In het dagelijks leven werkt hij als brandweerman bij Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (Helmond). Hij vervult daar zijn taken als repressief brandweerman. Daarnaast is Bram vrijwilliger van de brandweerkorps in Nuenen. Ook heeft Bram een onderneming waarbij hij veiligheidstrainingen verzorgt (BHV en EHBO-trainingen). In zijn vrije tijd is Bram actief bij voetbalclub RKGSV in Gerwen, als teammanager van het eerste elftal en hoofdbestuurslid. Van jongs af aan heeft Bram een passie voor zeilen. Vier dagen per jaar dompelt hij met Hofdame Mico onder in het Nuenense carnavalsgedruis.

Hofdame Mico, Nelleke Dijkma

n (35), is geboren in Driebruggen. De liefde voor Brabant en Bram maakte dat zij 10 jaar geleden naar Brabant verhuisde. Zij brengt graag tijd door met vrienden en vriendinnen. Haar grootste passie is het bespelen van de bugel. Volgens haar het mooiste blaasinstrument wat er bestaat ;-). Zij bezet een plaats binnen Harmonie St. Cecilia in Lieshout. Hofdame Mico werkt als gespecialiseerd verpleegkundige en teamcaptain bij Villa Expertcare in Waalre. Dagelijks levert zij complexe medische zorg aan ernstig zieke kinderen tussen de 0-18 jaar.
 
Hofdame Lux
Prins Pretium heeft nog een hofdame aan zijn zijde, Hofdame Lux. Zij, Cindy Kuijten (41), geniet samen met haar man Perjan van hun drie jongens. Hofdame Lux werkt bij Gapph Vastgoedbeheer in Eindhoven als manager marketing & communicatie. Naast haar gezin, haar baan en leuke dingen doen, vindt Hofdame Lux altijd tijd om te sporten! Zij tennist bij TV de Lissevoort en sport bij Revolution PT (soort crossfit). Verder is zij lid van de Ouderraad van bs. de Dassenburcht en penningmeester bij Club111 Nuenen. Hofdame Lux is groot gebracht met carnaval. Haar opa en oma woonden in Zuid-Limburg en van kleins af aan liep ze daar al mee in de optocht.
 Dit kwartet maakt van carnaval 2019 met én voor iedereen ‘un flitsend fisje’ in ons mooie Dwèrsklippelgat!