Sjaals en Emblemen

Blauw-geel-rood symboliek van Carnaval in Nuenen

 

Zoals eerder geschreven in deze column heeft Dwèrsklippelgat (de officiële naam van Nuenen tijdens carnaval) sinds dit jaar een eigen vlag. De kleuren zijn afgeleid van het oorspronkelijke historische wapen van Nuenen, wat blauw-goud-rood was. Het goud is vertaald in geel, waarmee de 3-kleur van Dwersklippelgat geboren is. Blauw als kleur van het water, geel van bier en rood van Brabantse gezelligheid. In de Nuenense vlag staat geel boven blauw, maar Carnaval is de omgekeerde wereld. Daarmee is de symboliek van de vlag van Dwersklippelgat uitgelegd en een feit. Van boven naar beneden: blauw-geel-rood.
 
Vanaf nu officiële sjaals en emblemen te koop
 
Sinds deze week zijn sjaals in de 3-kleur te koop voor 11 Euro bij Jumbo Grimberg en de Carnavalswinkel. Een must-have. Daarnaast zijn bij deze winkels eveneens emblemen te koop voor 5 Euro, die op carnavalskleding gestreken kunnen worden. Een embleem van Dwèrsklippelgat, met daarop uiteraard de vlag afgebeeld. En een embleem van Dwèrsklippel, de naam van een carnavalsvierder in Nuenen.
 
Word lid van Dwersklippels en krijg gratis een embleem
 
Door lid te worden van De Dwersklippels in Nuenen blijf je op de hoogte van alle evenementen. Daarnaast krijg je een leuk presentje. Alle leden krijgen een embleem ‘Dwèrsklippel’. Daarnaast hebben we 2 bijzondere lidmaatschappen, Dwèrse Vriend en Dwèrse Hértog. Mensen met dit lidmaatschap krijgen gratis een speciaal bijbehorend embleem en de sjaal. Lees hieroner alle info. Stuur een mail indien u zo’n lidmaatschap wilt afsluiten: secretaris.dwersklippels@upcmail.nl.

Klik hier om de verschillende vormen van lidmaatschap te bekijken