Uitreiking D ’n Dwèrsklippel met het Witte Voetje

10 Januari 2016
Op zondag 10 januari 2016 zal om 13.11 uur in het Park te Nuenen, rond het monument van d’n Dwèrsklippel, de onderscheiding D ’n Dwèrsklippel met het Witte Voetje voor de 35e keer worden uitgereikt. Deze keer aan de in Nuenen geboren en getogen Cor van der Linden.
Deze onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door de Nuenense Oud-Prinsen aan iemand die positief-dwèrs tegen alles in gaat en uiteindelijk toch zijn doel bereikt.
Cor van der Linden heeft deze onderscheiding verdiend door de positief dwèrse wijze waarop hij zich al jarenlang inzet ten behoeve van de Nuenense gemeenschap.
Cor is ontzettend trots op het feit dat zijn wiegje in Nuenen heeft gestaan en steekt dat niet onder stoelen of banken. Vader en moeder zijn tevens 2 rasechte Nuenenaren, vader kwam van het Eeneind waar ze vroeger een café hadden en moeder was er een van Meulendijks. In 1952 werd Cor geboren letterlijk en figuurlijk onder de Lindeboom.
In Helmond, waar het gezin enige tijd gewoond heeft, leerde Cor carnaval vieren. Dat werd hem daar met de paplepel in gegoten. Muziek en (vooral SAMEN) feestvieren staan bij Cor bovenaan op de agenda. In zijn jongste jaren begeleidde hij bands als Santana, Suzi Quatro, Pussycat en Golden Earring.
De opa van Cor was een echte paardenman en heeft St. Clemens opgericht. Dat verklaart mede zijn grote liefde voor paarden. Initiatief zit volop in de familie. Zo richtte zijn vader het Nuenense Kindercarnaval mede op en was Cor zelf betrokken bij de oprichting van carte Blanche  en het Kunstenaarscollectief, een collectief voor “lastige talenten”  zoals hij het zelf noemt.
Zijn eerste serieuze baan vond Cor bij Neways waar hij samen met oprichter Gerard Meulensteen aan een succesvolle uitbouw van het bedrijf werkte. Ten tijde van de grote brand bij Neways, destijds (in 1985) nog in Nuenen, zorgde hij er binnen 5 maanden weer voor dat er een compleet nieuw bedrijf stond dat direct weer operationeel  was. In 1989 richtte Cor zijn eigen bedrijf Lincom op.  Aanvankelijk vanuit zijn eigen huis en wat later vanuit een prachtig bedrijfspand te Helmond.
Belangrijk voor Cor is zijn relatie met het Onderwijs. Als initiatiefnemer van ROB (Relatie Onderwijs Bedrijfsleven) heeft Cor altijd veel geïnvesteerd in jonge mensen.
Zelf dankbaar dat hij mentoren heeft gehad als Gerard Meulensteen en Rene Havermans weet hij als geen ander hoe belangrijk is dat jonge mensen goed worden begeleid.
“Waar staat je wieg” en “wie kom je tegen in je leven” zijn positieve levenservaringen voor Cor die hij ook zijn medemens wenst.
“Wat gij niet wilt dat u geschiedt , doe dat ook een ander niet” is zijn motto en praktiseert dat daar waar mogelijk. Cor deelt graag met anderen in de vaste overtuiging dat het dan altijd meer wordt
 
Cor beziet alles maar dan ook alles vanuit een positieve en optimistische grondhouding en dat maakt hem tot een groots en terecht winnaar van deze typisch onderscheiding van het jaar 2015.