Toon van den Donk en Lambert van Gelooven: Leden van Verdienste CV de Dwèrsklippels

27 Juni 2019
De Algemene Leden Vergadering van C.V. de Dwèrsklippels werd woensdag 19 juni jl. op bijzondere wijze afgesloten. Toon van den Donk en Lambert van Gelooven werden onder luid applaus van de aanwezige leden door het Bestuur voorgedragen als Lid van Verdienste. Beide heren hebben zich de afgelopen jaren zeer verdienstelijk gemaakt voor het Nuenense carnaval en de vereniging in het bijzonder.
 
Toon van den Donk is al meer dan 30 jaar lid: eerst als lid van de Raad van Elf en nu de PrinseRôd, waar hij sinds 2 jaar als Grootvorst actief is. Toon is jarenlang lid geweest van de wagenbouw groep. Door zijn hulp hebben diverse dansgardes jarenlang kunnen trainen bij Basisschool de Rietpluim. Een manusje van alles die altijd klaar staat voor hand en spandiensten. Toon is iemand die de Prinsen en gevolg meer dan beschermt en loopt zich het vuur uit z’n sloffen om alles voor hen te regelen. Helaas voor Toon is het nu zomer…. PSV voetbalt niet (waar hij steward is) en carnaval staat even op een lager pitje. Maar elk jaar zodra er witte rook is…kan Toon weer vol aan de slag!
 
Lambert van Gelooven is sinds eind jaren 90 lid van de Raad van Elf en Grootvorst sinds 2005. Ook hij heeft jarenlang aan de wagenbouw meegewerkt. Lambert is een stille kracht met een enorme dosis kennis en ervaring binnen onze vereniging. Hij weet als een wijze geleerde de hoogheden elk jaar klaar te stomen voor het carnavalsfeest. Hij als geen ander weet van A tot Z wat hier voor nodig is. Met zijn vrouw Rietje, die hem altijd bij staat, is Lambert de verbindende factor tussen de PrinseRôd, Prins Carnaval en heel carnaval vierend Nuenen. Kortom, een grootse grootvorst met een zachte G.
 
Mede dankzij de tomeloze inzet van Lambert en Toon staat de huidige PrinseRôd volop op de carnavalskaart van Nuenen en hebben beide heren bij veel leden van de Dwèrsklippels, zusterverenigingen en vooral bij alle (oud-)hoogheden een speciaal plekje in hun hart gekregen. Lambert en Toon: heel veel dank daarvoor en gefeliciteerd met deze geweldige eer als Lid van Verdienste!
 
Namens het Bestuur van C.V. de Dwèrsklippels,
Roel Kuijpers (voorzitter)