Primeur in Nuenen: eerste Jeugdprinses carnaval

26 November 2016
Op zaterdag 12 november jl. was het dan zo ver. Voor Prins Bas, prinses Guusje en adjudant Bram, die ons een onvergetelijk knallend carnaval bezorgd hebben afgelopen jaar, zit het er dan helaas weer op. Het afscheid in Het Klooster ging gepaard met een lach en een traan. Gelukkig werd de sfeer na het afscheid een stuk vrolijker, toen
de “Beste vriendenquiz” gespeeld ging worden. Twee duo’s gingen met elkaar de strijd aan. Door puzzelen, raden, voelen en logisch nadenken verzamelden de teams samen met alle kinderen in de zaal hints, die ze uiteindelijk op het spoor zetten naar het nieuwe prinselijke gezelschap.
Na de pauze was de spanning in de zaal voelbaar. Het nieuwe jeugdprinsengezelschap werd eindelijk bekend gemaakt. Door een schimmenspel achter een groot wit doek, dat ineens op het podium was verschenen, werd al snel duidelijk dat het dit jaar om een trio ging. Maar wacht eens, 2 jurken!  Dat is toch wel heel bijzonder!
Nadat Jeugdburgemeester Aafke met haar 2 wethouders het lint had doorgeknipt en daarmee het startsein gaf voor het ophalen van het doek, kwam het trio tevoorschijn.
Inderdaad: een heer en 2 dames. Maar wie was wie? Een prins met 2 hofdames?
Nee! Nuenen schrijft geschiedenis! Het is voor het eerst in de historie van het Nuenense Jeugdcarnaval dat er een Prinses is, die tijdens de carnaval 2017 de kar gaat trekken. Net als hofdame Roos en adjudant Lars heeft Prinses Marjolein ontzettend veel zin om samen met  de hele Nuenense jeugd tijdens de carnaval te gaan FEESTEN ALS BEESTEN!