Carnaval 2021 zonder Prins(es) Carnaval in Nuenen CA

13 September 2020
Een historisch besluit in de gemeente Nuenen: de besturen van de vier carnavalsverenigingen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten hebben unaniem besloten om komend seizoen géén Prins(es) Carnaval en gevolg te installeren.
  • Allereerst is er nog steeds grote onzekerheid rondom de (traditionele) carnavalsactiviteiten vanwege de coronacrisis.
  • Niet alle verenigingen hebben al een kandidaat gevonden, die in deze roerige tijd in wil stappen. De voorbereidingstijd voor een prinsenwissel in november (of eventueel januari) wordt met de dag korter.
  • Tot slot willen de verenigingen hun Hoogheden een onvergetelijk en volwaardig carnavalsjaar bieden. Gezien de huidige ontwikkelingen kan dat nu niet gegarandeerd worden.
  • Dit betekent dat er komend seizoen géén prinsenwissels, recepties en sleuteluitreiking plaatsvinden. Voor alle overige activiteiten, inclusief jeugd- en kindercarnaval, zal in november verdere besluitvorming plaatsvinden.
    Het geeft de verenigingen wel de vrijheid om samen en in overleg met de gemeente te kijken welke creatieve invullingen aan carnaval gegeven kunnen worden. De basis is en blijft dat we carnaval willen organiseren voor onze dorpen, op een veilige én sfeervolle manier.