Carnaval 2022 afgelast

12 Januari 2022

 

Deze week hebben de besturen van de vier carnavalsverenigingen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten besloten dat zowel de Prinsenwissels als het volledige carnavalsprogramma niet doorgaan!

Met de huidige Corona maatregelen kan er helaas weer geen feestje gevierd worden, zoals ieder van ons dat voor ogen heeft. We betreuren dit besluit enorm, want iedereen keek er zó naar uit. Ook voor onze (jeugd)hoogheden is het opnieuw een flinke domper. Er is een kans dat er eind februari iets méér mogelijk is dan nu maar omdat alle evenementen veel voorbereiding nodig hebben, is dit besluit nu al genomen. Mocht het zo zijn dat er toch op een leuke en verantwoorde manier carnaval gevierd kan worden, dan maken we er met alle verenigingen iets moois van. We hopen het van harte. Voor onszelf, maar zeker ook voor de horeca! Natuurlijk beraden we ons ook op enkele ludieke alternatieven tijdens carnaval.

Tot slot: we gaan de mogelijkheden onderzoeken om komend voorjaar of zomer een carnavalesk feestje te organiseren. Carnaval blijft traditiegetrouw in de winter, maar aangezien we zo snakken naar dit prachtige feest willen we de opties bekijken. Dat geldt ook voor de Prinsenwissels in november: als er mogelijk nieuwe Corona varianten en maatregelen blijven komen dan is het zinvol om te kijken naar een periode in het jaar waarin wél meer mogelijk is. Zo kunnen we in 2022 dan écht onze nieuwe Hoogheden presenteren. Wordt vervolgd. Alaaf, geniet van het leven en blijf gezond!