Wit Voetje

D’n Dwèrsklippel met het witte voetje 2018

                                                                                                                                                                 
Op zondag 31 maart 2019 wordt om 13.11 uur in het Park te Nuenen, rond het monument van d’n Dwèrsklippel, de onderscheiding D ’n Dwèrsklippel met het Witte Voetje voor de 38e keer uitgereikt. Ook deze keer zijn de Oud Prinsen erin geslaagd een topkandidaat als Witvoeter te selecteren. De onderscheiding zal worden uitgereikt aan oud Nuenenaar Agnes van de Ven.
Agnes woont al vanaf 2001 in Gasselternijveen (ca. 30 km. ten oosten van Assen in Drente) en was in 2007 de eerste deelneemster aan het programma Boer zoekt Vrouw.
Intussen is ze al vaker op TV geweest (o.a. RTL Boulevard) en geniet vooral bekendheid vanwege haar spraakmakende pleidooien waarin zij zich hard maakt voor het boerenbedrijf in Nederland anno 2019.
Daar waar de trots van de gemiddelde Nederlandse boer niet verder gaat dan de keukentafel, ziet Agnes het als haar taak deze verder uit te dragen.
Dat haar dat goed afgaat blijkt wel uit het feit dat onze minister van landbouw Carola Schouten het boerenbedrijf van Agnes recentelijk heeft bezocht.
Daarnaast is Agnes begonnen met een theatertour en met enige regelmaat te zien en te horen in de Nederlandse theaters. Dit om meer aandacht te vragen voor de positie en de toekomst van boeren in Nederland.
De onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door de Nuenense Oud-Prinsen aan iemand die positief-dwèrs tegen alles in gaat en uiteindelijk toch zijn/haar doel bereikt.
Agnes van de Ven  heeft deze onderscheiding verdiend door de positief dwèrse wijze waarop zij zich al jarenlang manifesteert. Als boerendochter, geboren en getogen in Nuenen, leerde zij het boerenleven kennen en ging dat hoe langer hoe meer waarderen. Het is altijd al haar grote wens geweest om als boerin door het leven te gaan. Agnes legde zich niet zomaar neer bij het politieke besluit dat in 2017 bijna het einde betekende van een prachtig opgebouwd boerenbedrijf en ging “het gevecht” aan met de politiek tot op het allerhoogste niveau.
Vooral de wijze waarop Agnes dit “gevecht” aangaat , zorgt ervoor dat Agnes deze uitzonderlijke onderscheiding van het jaar 2018 binnenkort in ontvangst mag nemen.
 

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op zondag 31 maart 2019!
Evenementen dit seizoen:

Wit Voetje
Datum: 31 Maart 2019
Tijd: 13:00 t/m 14:00
Plaats: Park