Uitblaozen in het Park

Uitblaozen in het park kan zomaar nieuwe traditie worden in Nuenen
(Bron: Eindhovens Dagblad Miriam van den Nieuwenhof)

Het weer was de enige onzekere factor bij ‘Uitblaozen in het Park’, de nieuwe invulling van de carnavalsdinsdagmiddag in Nuenen. De rest was geregeld. Maar het kwam helemaal goed.
De eerste versie van de nieuwe carnavalsactiviteit in Nuenen werd een succes. Een vervolg volgend jaar zit er daardoor dik in. ,,De dinsdagmiddag was een lege middag geworden. In de resiTENTie wordt dan het kindercarnaval gehouden en het theeconcert op de dinsdagmiddag heeft tegenwoordig een andere invulling, wij zijn daar niet meer bij betrokken. Voor ons een reden om in dit gat te springen. Ook omdat vanwege de dinsdag, de Vastenavond traditiegetrouw toch een belangrijke carnavalsdag is”, vertelt Joost Balder. Namens de Senaat van Carnavalsvereniging De Dwèrsklippels nam hij de taak op zich om dit gat te vullen. Doordat de blaaskapellen in Nuenen C.A. eerder al aangaven dat er wat hen betreft te weinig podia zijn om tijdens carnaval te kunnen ‘blazen’ werd ‘Uitblaozen in het Park’ bedacht. Een buitenactiviteit met twee podia die worden opgesteld in V-vorm, waar om-en-om muziek op wordt gespeeld.

Gastoptredens

Muzikant Stephan van den Born van blaaskapel S.C. ’t Eenoodje boorde zijn contacten in de muziekwereld aan om, behalve Nuenense blaaskapellen, gastoptredens van verschillende kapellen in de regio te regelen. Er kwam een logo voor op buttons, posters en in de carnavalskrant. Het park werd met vlaggen en banners aangekleed. En natuurlijk was er bier, stond het bekende visstekje van Corrie er en de gemeente had zelfs een plaszuil geplaatst. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een muzikaal feestje te bouwen met alleen maar livemuziek.

De jubilerende blaasband Klippeleaters trapten vanaf hun eigen podiumwagen af met hun medley, gevolgd door Heavy Hoempa uit Uden. Nog acht bands volgden. Het veld tussen de twee podia liep ondertussen steeds voller met mensen en er werd volop genoten van een doorlopend muziekprogramma.

Alleen een bezoek van Prinses Femme met haar gevolg mocht dit muzikale feestje onderbreken. Maar dit werd weer ruimschoots goed gemaakt door een optreden van haar hofkapel De Blaospoepers. Balder: ,,Hopelijk is er vandaag een nieuwe traditie geboren.”

Evenementen dit seizoen:

Uitblaozen in het Park
Datum: 25 Februari 2020
Tijd: 14:00 t/m 18:00
Plaats: Park