Prima DOA Bal


DOA een ‘onbegrepen begrip’ in Nuenen
 
Carnaval in Nuenen en DOA zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Desondanks is voor menigeen het DOA een nog onbegrepen fenomeen. Het ‘Prima DOA bal’ dat altijd plaatsvindt op donderdagavond voor Carnaval, is echter bij velen wel een begrip!
 
Wat is het DOA dan? DOA is de afkorting van Dispuut Oud Adjudanten. Een aantal adjudanten wilden ook na ‘hun’ carnaval gezamenlijk iets blijven betekenen voor de Nuenense gemeenschap. Zij richtten daartoe het DOA op, in het millenniumjaar 2000, omdat dat wel zo’n handig jaartal was voor het vieren van jubilea.
 
Adjudanten zijn de mensen die achter en naast de Prins Carnaval staan om deze te ondersteunen in de spotlights rondom en tijdens het carnaval. De oud-adjudanten van het DOA hebben als doel anderen in de schijnwerpers te laten staan. Dat doet dit gedreven gezelschap door het organiseren van het ‘Prima DOA bal’, het komend carnaval alweer voor de zestiende keer. Dit bal zorgt elk jaar voor een onvergetelijke avond voor veel lichamelijk en verstandelijk beperkte medemensen uit Nuenen en omgeving.
 
Zoals altijd zal Café Schafrath de thuisbasis zijn van het ‘Prima DOA bal’. Gastheer John en gastvrouw Simone ontvangen graag die avond alle gasten in hun gezellige café. Niet alleen steunen zij het bal met het openstellen van hun deuren, maar ook met een financiële donatie. Bovendien wordt het bal ook financieel ondersteund door genereuze bijdragen van Club 111, overige sponsoren en DOA zelf. Dat geeft veel ruimte om de avond ook echt onvergetelijk te kunnen maken.
 
In de eerste plaats zal het ‘Prima DOA bal’ uiteraard weer worden opgeluisterd door de mensen van Theater Vreemd. Zij zijn niet meer weg te denken bij het bal. Daarnaast vindt die avond wederom de onvolprezen PleeBekcompetitie plaats. Inmiddels kent deze competitie al een aantal illustere winnaars. Bovendien blijven bij zoveel BN’ers (Bekende Nuenenaren) ook de doorluchtigheden van CV de Dwèrsklippels niet achter en dit gevolg wordt alsmaar groter. Deze stevige afvaardiging zorgt ervoor dat aan het einde van de avond er nog nauwelijks onderscheid is tussen alle aanwezigen. Of toch niet helemaal….?
De oud-adjudanten van DOA zijn altijd te onderscheiden!
 
Wij zien uit naar 28 februari 2019

Het Prima DOA BAL is alleen toegankelijk voor genodigden!

 Evenementen dit seizoen:

Prima DOA-bal
Datum: 28 Februari 2019
Tijd: 20:11
Plaats: Schafrath