februari 15, 2021 00:00 - februari 21, 2021 23:45 Nuenen

Prima Doa Bal | Een onbegrepen begrip

Datum: 16 februari 2023

Tijd: 20.00 uur

Locatie: Cafe Schafrath

Entree: Besloten feest voor DOA leden en genodigden

Carnaval in Nuenen en DOA zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Desondanks is voor menigeen het DOA een nog onbegrepen fenomeen. Het ‘Prima DOA bal’ dat altijd plaatsvindt op donderdagavond voor Carnaval, is echter bij velen wel een begrip!

Wat is het DOA dan? DOA is de afkorting van Dispuut Oud Adjudanten. Een aantal adjudanten wilden ook na ‘hun’ carnaval gezamenlijk iets blijven betekenen voor de Nuenense gemeenschap. Zij richtten daartoe het DOA op, in het millenniumjaar 2000, omdat dat wel zo’n handig jaartal was voor het vieren van jubilea.

Adjudanten zijn de mensen die achter en naast de Prins Carnaval staan om deze te ondersteunen in de spotlights rondom en tijdens het carnaval. De oud-adjudanten van het DOA hebben als doel anderen in de schijnwerpers te laten staan. Dat doet dit gedreven gezelschap door het organiseren van het ‘Prima DOA bal’, het komend carnaval alweer voor de zestiende keer. Dit bal zorgt elk jaar voor een onvergetelijke avond voor veel lichamelijk en verstandelijk beperkte medemensen uit Nuenen en omgeving.

Zoals altijd zal Café Schafrath de thuisbasis zijn van het ‘Prima DOA bal’. Gastheer John en gastvrouw Simone ontvangen graag die avond alle gasten in hun gezellige café. Niet alleen steunen zij het bal met het openstellen van hun deuren, maar ook met een financiële donatie. Bovendien wordt het bal ook financieel ondersteund door genereuze bijdragen van Club 111, overige sponsoren en DOA zelf. Dat geeft veel ruimte om de avond ook echt onvergetelijk te kunnen maken.

In de eerste plaats zal het ‘Prima DOA bal’ uiteraard weer worden opgeluisterd door de mensen van Theater Vreemd. Zij zijn niet meer weg te denken bij het bal. Daarnaast vindt die avond wederom de onvolprezen PleeBekcompetitie plaats. Inmiddels kent deze competitie al een aantal illustere winnaars. Bovendien blijven bij zoveel BN’ers (Bekende Nuenenaren) ook de doorluchtigheden van CV de Dwèrsklippels niet achter en dit gevolg wordt alsmaar groter. Deze stevige afvaardiging zorgt ervoor dat aan het einde van de avond er nog nauwelijks onderscheid is tussen alle aanwezigen. Of toch niet helemaal….?

De oud-adjudanten van DOA zijn altijd te onderscheiden!

Evenementen

DwèrsDebuut Jeugd18 november 2023

DwèrsDebuut Jeugd
18 november 2023

Welke tieners staan achter het gordijn te wachten om onthuld te worden als jeugdprins of -prinses der Dwèrsklippels? Ben jij ook zo nieuwsgierig? Kom naar het Klooster om het met eigen ogen te zien.

Lees meer
DwèrsDebuut18 november 2023

DwèrsDebuut
18 november 2023

De grote vraag die elk jaar weer door Dwèrsklippelgat zoemt: wie wordt de ‘neie’ prins of prinses? Wie maakt z’n DwèrsDebuut en wordt onze kartrekker in het jubileumjaar?

Lees meer
Prinsreceptie13 januari 2024

Prinsreceptie
13 januari 2024

Dé gelegenheid om er weer lekker in te komen voor carnaval 2024: de receptie van onze nieuwe prins(es) in het Klooster. Drukbezocht door familie, vrienden, bevriende verengingen, collega’s, en Dwèrsklippels en Dwèrsklippelinnekes.

Lees meer