Fladderend door d’n optocht

Fladderend door d’n optocht

Datum: 21 februari 2020

 

Voor het interview dit jaar reis is dit jaar tussen de stormen Ciara en Dennis naar D’n Heuvel in Gerwen, ik heb namelijk een afspraak met Zsa Zsa Zsoe , het bekende Nuenens muziekske, je weet wel die band met de ietwat vreemde naam. Eenmaal aangekomen was het nog even wachten op de voorzitter die om de hoek woont, die op zijn beurt nog efkes moest wachten op de babysit. Ook voor Zsa Zsa Zsoe, opgericht in 2003 als vrienden/studenten groep tik de tijd gewoon door. We gaan zitten in de mooie “Tiny de Greef” zaal met bar en prachtige foto’s uit de historie van Gerwen.

Sex in the City
De Zsa Zsa Zsoeërs van het eerste uur waren jong en actief in de muziek en wilde voor Carnaval een Muziekske oprichten. De naam van de band is ontleent uit een aflevering van “Sex in de City” een TV serie die tijdens de studententijd van de opricht(st)ers erg populair was. Zsa Zsa Zsoe betekent zoiets als “vlinders in de buik” en die kriebels wil de band tijdens optredens graag delen met het publiek. In het logo is dan ook een vlinder terug te vinden in de kleuren oranje en roze. De kostuums van de heren zijn zwart met oranje, terwijl de dames het liever houden bij roze.

Vikingschip
Naast lekker muziek maken tijdens Carnaval vindt Zsa Zsa Zsoe het ook leuk om mee te doen aan carnavalsoptochten. Ze doen al vanaf 2004 onafgebroken elk jaar mee in de optochten van Gerwen en Nuenen. Ze zijn als tieners begonnen met muziek maken tijdens de optocht en een keer hadden ze het idee om als Vikingen op een heus Vikingschip aan de optocht mee te doen. Hiervoor werd een tweedehands boot aangeschaft en aangekomen in Gerwen bleek de boot behoorlijk gammel en rot te zijn. Met gezamenlijke inspanning werd de boot opgeknapt en zo is Zsa Zsa Zsoe voorzichtig door de optochten getrokken. Wonder boven wonder is de boot tijdens de optocht niet gezonken.

Carnaval vliegt voorbij
Elk jaar wordt er een nieuw thema bedacht, er worden tekeningen gemaakt, rollen bedacht, muziek gekozen, dansjes ingestudeerd. En niet alleen de leden van Zsa Zsa Zsoe maar ook vrienden en familieleden worden ingeschakeld om er een mooi en leuk spektakel van te maken.

Een van de acts waar Zsa Zsa Zsoe met trots en plezier naar terug kijkt is de act uit 2015: “ Carnaval vliegt voorbij”. Hiervoor moest veel werk verricht worden voor het maken van vliegtuigjes voor om het middel en luchtballonnen met mand eronder. En omdat de verf in de garage niet wilde drogen, werd de kamer en keuken van de voorzitter omgetoverd tot bouwlocatie. Al die arbeid was niet voor niets, Zsa Zsa Zsoe won de eerste prijs in de optocht en de vliegtuigjes konden later nog worden doorverkocht.

17 bouwlocaties
Dit jaar doet Zsa Zsa Zsoe alweer voor de 17de keer mee aan de optocht. De plannen zijn gemaakt en de taken verdeeld, ze delen alle ideeën en vorderingen via een groeps Whatsapp en werken decentraal op 17 bouwlocaties aan de nieuwe act. Dans, muziek staan weer centraal en daarnaast worden er spectaculaire acts opgevoerd om het publiek te vermaken. Ik mag natuurlijks niets verklappen maar wordt een mooie en kleurrijke attractie vol humor waaraan ook de tweede generatie (de kinderen van) Zsa Zsa Zsoeër aan meedoen.

Zie Zsa Zsa Zsoe
Wil je zien met welke attractie Zsa Zsa Zsoe dit jaar aan de optocht meedoet, kom dan kijken en genieten van dun optocht en geef ze een extra luid applaus. Uiteindelijk maken de deelnemers de optocht tot een mooi kleurrijk en carnavalesk spektakel.

Wil je Zsa Zsa Zsoe zien optreden tijdens Carnaval, kom dan naar Dolwers of bezoek de Cafés De Schafrath en Ons Dorp.!

 

 

 

Het laatste nieuws

Info Tienertent

Info Tienertent

Lees hier belangrijke praktische informatie over de Tienertent avonden. Tevens kun je hier de huisregels en infobrief van de Gemeente.

Lees meer
Haltetijden Lijn 111

Haltetijden Lijn 111

Bekijk hier het schema van de haltetijden van Lijn 111. Gratis pendelen tussen Nuenen, Gerwen en Nederwetten tijdens carnaval.

Lees meer
Kaartverkoop 2024

Kaartverkoop 2024

Lees hier wanneer de kaartverkoop voor onze evenementen van start gaat. Voorverkoop voor onze leden en vrije verkoop.

Lees meer